fredag 28 mars 2008

CC-träff i Lindome

Förra söndagen var det CC-träff igen!

Björn fick åka själv m Tosco för jag åkte på värsta sortens förkylning, troligtvis årets influensa. Hujedamej vad dåliga vi har varit hela familjen, för Björn åkte ju på det även han efter träffen. Barnen först och sedan vi. Fortfarande är vi lite snörvliga och har lite nästäppa och Björn har fått bihåle-inflammation till på köpet! Nästa år får jag komma ihåg att vaccinera mig för det här vill jag inte ha igen!

Åter till träffen, de var vid Barnsjön i Lindome och hade gott väder även om det var lite kallt! Björn var ju fotograf denna gången!





Svea
Max
Dizel
Rocky
Tosco

Gruppfoto:fr v Klas m Berta, Ola m Tosco, Carina m Rocky, Christina m Dizel, Susanne m Svea, Mia m Max.
Det fikades och grillades lite korv och de verkar ha haft en trevlig träff som vanligt. På sista gruppfotobilden ser man att Tosco inte verkar haft det så lätt. Berta löpte och då kan det ju bli lite svårt för en ung hane att sitta still för ett foto ju! ;-)


Det blir inte mer skrivet idag, det är rätt sent och jag har inte så mycket dator tid denna helgen, det är ju massa annat som händer!

torsdag 20 mars 2008

Vakthundar

Så kom vintern till slut ändå ;-)
Just som man trodde att våren börjat på allvar så blev det vitt överallt!
I söndags var vi väldigt flitiga och sågade ner träd och buskar, krattade, gjorde fint och fick ihop till en mega stor påskbrasa!
8 grader varmt var det och SOL! Krokusarna i rabatten lyste underbart och påskliljor och tulpaner var på gång de med! Hundarna låg och solade sig och det var verkligen vår!
Vi skojjade lite om att det inte varit någon större aktivitet på snowracern i vinter och plockade in den och sjärtlappar och pulkor.
Så när man vaknar nästa dag och det är 3 dm snö blir man minst sagt lite förvånad!

Det var bara att gilla läget och dra fram snöleksakerna igen :-) Äldsta dottern inte bara gillade läget, utan älskade det! Ny snögubbe fick vi på tomten och jag fick god motion genom att dra omkring henne på Racern!

Tosco och Selma tyckte också att det var lajbans och busade omkring tills de var genom blöta i pälsen!
På kvälls kissningen blev Tosco lite spänd, blåste upp sig för det stod ju en läskig filur på hans gräsmatta!!! Här ska det vaktas!!!
När vi kom närmre så såg han ju att bara var nya snögubben som stod där nere, hahaha!
Då var han tvungen att kissa lite på honom i rena förnärmelsen att det inte var ett verkligt hot, busungen!

Han har verkligen utvecklats mentalt det sista. Det är fortfarande lite spökålder men han är på god väg att bli vuxen. Selma är inte ensam väktare av huset längre så att säga ;-)

Vi har fått plats på ett Mental-Test för lill killen i Augusti! Tror att det kan vara rätt lagom ålder på honom då. Det ska bli kul som sjutton att se honom på banan!

Apprå på det så fick jag prov på att Selma inte backar för hot härom kvällen!
Var ute i mörkret på en kvällspromenad.
På slutet av promenaden går vi förbi pizzan i centrum. Det står lite skåpbilar utanför och det är rätt mörkt just där för de döljer gatubelysningen. När vi kommer fram till skåpbilarna så flyger det fram en man ut i mellan dem som i ett utfall mot oss! Selma hoppar då karskt fram en meter framför mig och skäller på honom, den stackaren!
Han halkar ju på den hala gatan så det var ju uppenbarligen inte meningen att flyga fram sådär!
Först halka och nästan tappa sina pizzor och sedan bli utskälld av en hund, stackars gubbe! :-)

Först blev jag lite rädd såklart, att det kommer män flygandes sådär är man ju inte van vid ;-)
Efteråt blir man ju lite stolt över sin hund att hon gör som hon ska och vaktar sin matte på ett sunt sätt!
Mammas goa älsklings Selma!
Det blir inga bilder idag för batterierna måste laddas på kameran innan jag tömmer den. Får se om jag kan bjuda på soliga snöbilder nästa gång!

lördag 15 mars 2008

Nära skjuter ingen hare....

...eller vad brukar man säga;-)
Idag var vi på Malmö mässan och ställde ut Tosco och det gick rätt bra. Han blev 2:a bästa hane av 8 st anmälda, fick CK och CACIB-reserv. Domaren var flitigt med att dela ut både blå och gula band så vi får vara nöjda med vårt resultat tycker jag!
När det stod mellan Tosco och hanen som vann så tyckte domaren att de var rätt jämnlika men den andra hanen var bättre utfylld under ögonen så han blev bästa hane och tog hem certet mm.

I vår kritik stod det:
17 mån gammal, Passande storlek. Harmonisk. Utmärkt huvud och uttryck. Bra skalle. Kuperad. Bra stop. Bra nosparti. Brett underbett. Bra hals och front. Bra substans i kropp och ben. Bra vinklar. Utmärkta rörelser. Kunde ha mörkare ögon.

Det var rätt mkt folk och hundar vid vår ring och vi hade ingen utställningsbur med oss pga plats brist i bilen, vi fick snällt sitta i en mittgång med massa passerande hundar och människor hela tiden. Lill bebban hade vi ju med oss förstås och det kändes lite krångligt först att inte ha någon bur men Tosco var rätt cool. I början spände han upp sig lite när hundar svischade förbi 1 cm från hans nos. Men till slut blev han trött på det hela och lade sig ner och somnade med benen utsträckta i gången så folk fick kliva över honom hela tiden :-)

Smutsig som sjutton blev han med på det dammiga betong golvet, jag som hade tvättat honom så fint :-(

Så vi är hyffsat nöjda med starten på utställnings året! Och en stor trött hund ligger och snarkar på mina fötter just nu ;-)

fredag 14 mars 2008

SHOWTIME!

Imorgon bär det av till Malmö för att ställa ut Tosco-lito. Det var ju 3 månader sedan sist så jag känner mig riktigt nervös!!!

Jag har ju hållt på med utställningar några år nu så man tycker ju att det borde ha givit mig nerver av stål, men icke! Det blir alltid fjärilar i magen och lite skräckblandad förtjusning!

Bättre blir det ju inte av att jag känner att jag borde övat handling lite mer med lill mannen. Han tycker inte om utställningskopplet som är en nylon-strypsnara, det kan man ju förstå, ruskar på huvudet som en tok och försöker trycka nosen i backen för att inte känna sig så fångad helt enkelt. Testade halvstryp i läder som var tajt att få på hans huvud men det gled nästan av när jag "hängde upp" honom i det då han skulle stå uppställd och det går ju inte.


Så nu lutar det mot att ha hans vanliga helstryp i metall, ser ju inte så snyggt ut men han står faktiskt bäst i det, så då får det bli det.


Han har också fullt upp med att hantera sina hormoner och bli vuxen hane just nu, han är alltid snäll men kan bli lite vild om det luktar gott och vill gärna busa runt och få lite fnatt!


Cane Corso går upp sist i ringen och det är lite skönt för då slipper vi gå upp mitt i natten för att åka ner till Malmö!

I och med Toscos nummer så tror jag att det kommer vara nästan enbart hanar med på utställningen, det kommer nog vara hård konkurens.

Men det är kul att säsongen äntligen kommer igång för oss nu! Det lär ju bli en massa utställningar här framöver!


Jag sitter och rensar massa foto nu för att göra ett bättre galleri för Selma också. Måste bara slänga in dessa bilderna tagna när hon var 5-6månader. Vi var ute vid havet vid min mormors hus, "bit-offret" är min syrra :-) Det ser verkligen ut som att Selma gap-flabbar efter kärleks bettet i syrrans öra! Hon är för rolig vår lilla "Semma-Slemma"!

måndag 10 mars 2008

En dag på stranden

På andra sidan vår sjö finns det en lite längre strand vi brukar åka till, "Rivieran" kallas den hahaha! Den är väl inte riktigt i klass med Frankrikes dito men den duger gott för oss ;-) Nu års är den hyffsat obebodd under dagarna så då passar vi på att köra några race på den i veckan. Det blir ju lite härligt extra jobbigt i musklerna för både matte och hundar att springa där i sanden, och det kan ju behövas, iallafall på min front :-)
Dessa bilder togs för ett par veckor sedan, då var det egentid där med Tosco. Han bara älskar stranden och brukar få lite fnatt och rusa som en galning och köra ned huvudet i sanden den token!
Rädd för vatten är han inte heller, men nu när det är så kallt brukar han bara gå i till halva benet, man är väl inte dum ;-)!
I sommras däremot, innan "juli-monsunen" kom, då vi hade det som varmast. Då gick vi ofta över vägen och badade hundarna i sjön så både vi och de fick kyla av sig lite.
Tosco går gärna i och simmar rätt bra faktiskt, Selma är en badfegis, men hon går i vattnet om vi andra är i och då verkar även hon tycka att det är rätt skönt.






















Igår var det ju regn och rusk hela dagen. Efter en hel dag hemma med städning och annat tråkigt så tog jag hundarna upp i skogen en sväng. Nu låter jag väl himla präktig men "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" stämde iallafall igår. Stövlar mössa och regnställ gjorde att man inte kände sig så blöt, och det öste ju inte ner direkt heller. Det var skönt att komma ut och även om det var kväll och regn så var det massa fågelkvitter och vårstämning i luften så härligt!
Selma den busen är lite extra hungrig för tillfället och äter i sig det mesta äckel hon hittar ute nu. Ibland lyckas jag inte passa henne ordentligt och igår hittade hon något omysigt illorange djurbajs, troligtvis räv. Jag får se henne just som hon mumsar som en galning för hon vet att hon inte får äta sådant. När jag väl får jagat i väg henne blir hon extra busig och dundrar in i Tosco. Jag vet inte riktigt hur hon lyckades men nästa stund jag får syn på hennes ansikte har hon en stor rund orange bajsring runt ena ögat som en clown, hahaha!
Hon såg ju bara för rolig ut, synd att jag inte hade med kameran men det hade ju inte funkat i regnet.
Mindre roligt var ju att jag sedan fick släpa ut henne i ett litet träsk och skura henne runt ögat med blöt mossa och gräs- URK.
Känns som att det är dags för en avmaskningkur på henne snart ;-)